Anasayfa Ürün Haber Teknoloji Vitrindekiler Röportajlar Projeler Makale ve Raporlar Etkinlikler Duayenler Firma Rehberi Fuarlar Ürün Pazarı
Kullanıcı Adı
Şifre

   Yeni Üye | Şifremi Unuttum
Asaşpen İş Ortaklarıyla Antalya’da Buluştu
 
Assan Alüminyum CDP skoruyla küresel ortalamanın üzerinde
 
Bostik Türkiye yurt dışı eğitimlerine devam ediyor Gürcistan’da 1.000 kişiye teknik eğitim verildi
 
YEO, ABD’de güneş enerjisinden elektrik üretecek
 
Türk müteahhitler Ukrayna’yı yeniden inşa edecek
 
İSO İkinci 500 ü açıkladı.
 
SARAY ISO 500’de 236. sıraya yükseldi
 
Akpa Alüminyum’dan Yeni Alüminyum Mimari Sistem Çözümleri
 
http://www.caliskanaluminyum.com

https://www.carramimari.com/

https://www.kaban.com.tr/

https://birmilyonnokta.com/amp/firmalar/plaser-insaat

http://www.sienka.com.tr/

https://eminaluminyum.com.tr/

http://www.selsil.com

Toplam Ziyaret : 21035679
   Roportaj Zeki AKBULUT  Ancak Mükemmeli Hedefleyenler İdeali Üretebilir… ET: 23-03-2016 Yazdır   Tavsiye Et
Zahit Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. - Genel Müdür
 


Öncelikle 2016 yılı Vizyonu ile Firmanızı okurlarımız adına yeniden tanıyalım?


Üretim portföyünde yer alan katma değeri yüksek ürünler ve sunduğu yenilikçi çözümler ile alüminyum sektörüne yön veren öncü kuruluşlar arasında yer alan Zahit Alüminyum, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde 65.000 m2 kapalı olmak üzere toplam 100.000 m2 alan kapasiteli 2 ayrı tesisinde 800 çalışan istihdam etmektedir.


Zahit Alüminyum’u bugün enerji ve alüminyum sektörlerinde ülke ekonomisine katkı sunan büyük bir firma konumuna taşıyan yönetim anlayışı niteliksel iktisadi büyümeye katkı sunmaktadır. Zahit Alüminyum, 30 yılı aşkın sektör tecrübesi ve sürdürülebilir bakış açısı ile marka değerine yatırım yapmakta, çağımızın ve teknolojinin getirdiği değişime hızla adapte olmaktadır. İstikrar – Güven – Kalite politikası ekseninde sektöre yön vererek başarılı ve öncü çizgisini korumaktadır. Sürdürülebilir bakış açısı çerçevesinde yeni ürünlere, marka değerini arttıracak Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetlerine yönelerek başarılı sanayi kuruluşları arasındaki yerini sağlamlaştırmakta, hızla yükseliş kaydetmektedir. 2007 yılı itibari ile İSO ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu listesine giriş yapan Zahit Alüminyum, hızlı büyüme ivmesi ile İSO ikinci 500 2014 listesinde 193. sıraya yükselmiştir.


2015 yılı %10 büyüme ile neticelendi. Bu sayede ikinci 500 sıralamasında ilk 100 arasında olacağımızı tahmin etmekteyiz.   


Üretim Gücünüz ve Kapasiteleriniz Hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?


Zahit Alüminyum, yıllık 25.000 ton biyet, 25.000 ton ekstrüzyon profil ve 1.680.000 m² kompozit panel üretim kapasitesine sahiptir. Ayrıca 65 megawatt üretim kapasiteli Solarfield fotovoltaik panel tesisi ile Türkiye’nin en büyük yerli panel üreticileri arasında yer almaktadır. Tüm bu üretim tesisimizin yanı sıra, müşterilerimize yarı mamül hizmeti vermek için 3000 ton/yıl kapasiteli mekanik işlem CNC parkuruna sahibiz.  


Üretimini gerçekleştirdiğiniz ürünler hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?


Zahit Alüminyum; Aluminance ve Vetrina markaları ile alüminyum profil ve kompozit panel üretimi yapmaktadır. Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Zahit Enerji firması ise Solarfield markası adı altında gün ışığını elektrik enerjisine dönüştüren fotovoltaik güneş paneli imalatı yapmaktadır. Zahit Alüminyum ürün gamında; mimari sistem profilleri, endüstriyel profiller, solar sistem profilleri, kompozit paneller, fotovoltaik paneller gibi farklı amaçlara hizmet eden ürünlerin yanı sıra tüm mekanik işlemler (delme, kesme, kertme vs..) profillere uygulanabilmektedir.  


İhracat pazarlarınız hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?


3 yıllık çalışmalarımız neticesinde ihracat kapasitemiz her geçen gün artmaktadır. Avrupa’da bayilik verdiğimiz firmalarımız oldu. Bu sayede 2016 ilk çeyreği bitmeden Almanya Satış Ofisimizi hizmete açmış olacağız. 


İhracat yaptığımız başlıca ülkeler; Hollanda, İtalya, Polonya, İngiltere, İsviçre, Bulgaristan, Romanya, Kosova, Bosna Hersek, Hırvatistan, Makedonya, Sırbistan, Irak, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Türkmenistan, Kırgızistan, Cezayir, Fas, Libya, Kuveyt, K.Kıbrıs, Etiyopya, Mısırdır. 


Gerçekleşen yatırımlarınız hakkında dergimizi bilgilendirir misiniz?


Zahit Alüminyum’un, katma değeri yüksek üretim gerçekleştirme hedefi doğrultusunda çok ciddi Ar-Ge çalışmaları yürütülmektedir.  2013 yılında faaliyete geçen güneş enerjisi sektörüne yönelik fotovoltaik panel üretim tesisinin ardından, 2014 yılında Avrupa teknolojili CNC tezgahlara sahip Mekanik İşlem Tesisi yatırımı yapılmıştır. Zahit Alüminyum Mekanik İşlem Bölümü Avrupa’da faaliyet gösteren birçok partnerine mamül temini yapmaktadır. Zahit Alüminyum, satış sonrasında müşterilerine montaj aşamasında da hizmet vermek sureti ile işçilik maliyetlerini düşürmektedir.


2015 yılı sonunda cnc’li tam otomatik ısı bariyeri montaj hattımızı da devreye almış durumdayız. Orta vadede tamamlamayı planladığımız 3600 tonluk pres yatırımı, dikey boyahane yatırımlarımız çalışılmaktadır. 


Alüminyum Sektörü İle İlgilidir


Son zamanlarda üretim gücü ile toplam 2.000.000 Ton/Yıl hedefine ilerleyen Türk Alüminyum Sektörü en önemli kulvarını oluşturan ekstrüzyon üretiminde istenilen kapasitelerini yakalamak için var gücüyle yatırım yapıyor, insan istihdam ediyor, kalite belgeleri oluşturuyor. Sektörün en büyük sıkıntısı arasında başta gösterilen Aşırı fiyat rekabeti-  Kalifiye elaman sıkıntısı – Hammadde sıkıntıları – Tahsilat sıkıntısı  son olarak Tanıtım konusunda yaşanan eksiklikler gösteriliyor. Aslında tüm sektör genelinin ortak sorunu aynı. Buna göre


6000 ürüne ev sahipliği yapan Alüminyum Metaline hizmet veren Türk Alüminyum Sektörü sizce hakettiği seviyelerde mi?


 Alüminyum tüketiminin yaklaşık 12 kg/yıllık rakamlara ulaşmış olması öngörülememiş problemleri beraberinde getirmektedir. Bunların en başında kalifiye eleman eksikliği gelmektedir. Kısacası ne kadar kalifiye elemanınız olursa profiliniz 3-3,5 dolardan 4-4,5 dolar/kg seviyesine gelir. 2 milyon ton kapasitelere çıkmak önemli değil, bunun yanı sıra kg değerimizi de 4 dolar seviyelerinin üzerine çıkartamadığımız sürece sektör olarak hakettiğimiz seviyelerde olamayız.  


Tüm sektörün en önemli ortak sorunu olarak gösterilen Aşırı Fiyat Rekabeti beraberinde tahsilat sıkıntısını gündeme getiriyor, bu durum sizce neden önlenemiyor?


Bu problem sadece sektörümüzün değil kolay likide dönebilen tüm sektörlerin problemidir. Sektörümüze entegre olmaya çalışan yeni firmalardan dolayı fiyatta ciddi rekabet yaşanmaktadır.  Fakat kurumsal firmaların bu sarmaldan etkileneceğini düşünmüyoruz.  


Kalifiye elaman sıkıntısını alüminyum sektörü neden çözemiyor, özellikle Meslek Liseleri bu durumda yetersiz mi kalıyor?


Elbette meslek lisesi hemen hemen tüm sektörlerin problemi haline gelmiştir. Bunun yanı sıra meslek liselerinde halen metal işleri bölümünden başka bize özel bir bölüm yok. Alüminyum stratejik metal olarak görülüp meslek liselerinde ayrı bir bölüm olarak okutulmalı, organize sanayi bölgelerinde de özel eğitimler ile desteklenmelidir. 


Son zamanlarda Türk Alüminyum Sektörü özellikle ekstrüzyon bölümünde çok ciddi yatırımlara ve yeni açılan fabrikalara şahit oldu. Çok hızlı giriş yapan fabrikalar dışında PVC kanadıda bu sektöre hızlı adım atmak için bir şekilde yeşil ışık yaktı. Bundan sonraki süreçte çok ciddi rekabetin konuşulacağı bir pazarda  firmalar ne gibi önlemler almak zorunda?


Her firma kaliteyi en uyguna üretmenin yolunu bulmalı. Bize göre bunu gerçekleştirmenin en büyük adımı teknolojik yenilenme yatırımıdır. Sanırım firmalar, pazar payını kollayarak, hizmet kalitesini de arttırır. 


Özellikle Alüminyum Yapı Dergisi olarak 16 yıldır bu sektörün birlikte ve beraber aynı zamanda ortak masada hareket edeceği günleri gördüğümüz zaman birçok önemli sorunun çözüleceğini ve Türk Alüminyum Sektörünün geleceğinin daha aydınlık olacağını düşündüğümüzü sürekli belirtiyoruz. Sizce bu durum nezaman oluşur, yada bu oluşumun gerçekleşmesi adına ne gibi çalışmaların önününün açılması gerekiyor?


Avrupa’ya ihracatımız arttıkça umarız bizler de onlar gibi ortak çalışır ve büyüme ivmemizdeki   artışı görebiliriz. Daha ekonomik fiyat vererek elde ettiğimiz müşteri bizim değildir. Sektör öncüleri ihracatı beraber geliştirerek ülke potansiyelini arttırmak durumundadır. 


Türk Alüminyum Sektörünün en büyük eksikliğini tanıtım olarak görülüyor. Sizce sektör kendi tanıtımını istenilen seviyelerde neden yapamıyor? 


Avrupa’nın Uzak Doğu’yu çeşitli nedenlerden dolayı bırakması ile ülkemiz en önemli tedarik merkezi oldu. Fakat bugün gelinen noktada yeni arzlar ile Türkiye için sadece Avrupa pazarı yeterli olmayacaktır. Tanıtım faaliyetleri ki şu anda kümelenme programı da yapılmaktadır, yeni pazarlar hedefi ile sıklıkla gerçekleştirilmelidir. Kümelenme çalışmaları yapılmadan Amerika ve Afrika pazarları potansiyelimize dahil edilemez.


Son olarak bizimle paylaşmak istediklerinizi alabilir miyiz?


4 milyar dolar büyüklüğe ulaşmış Türk alüminyum sektörü farklı alternatif oluşturmak zorundadır.  Hammaddede çoğu malzemede olduğu gibi hatta daha fazla dışa bağımlıyız ve ayrıca cevherden üretim yatırımlarının çok pahalı olduğunu ve saf alüminyum üretiminde yoğun enerji kullanımının olduğunu bizim enerjide de dışa bağımlı olduğumuzu hesaba katarsak o zaman ara ürünlere odaklanmalıyız. Burada nitelikli ürünler çıkarmamız gerek bir de alüminyum bir ikame ürün yani çelik, bakır, çinko ahşap gibi malzemeler yerine geçiyor ama alüminyumu ikame edecek bir malzeme henüz çıkmadı bu özelliğinden dolayı diğer malzemelerin kişi başı tüketimleri düşük oranlarda artarken alüminyumda bu çok daha fazla miktar da olmaktadır. Bu yüzden bir söz var istikbal göklerdedir ondan ilhamla gelecek alüminyumdadır. Son olarak sanayi devrimini 100 yıldan fazla bir süre önce tamamlamış bireysel müteşebbisin merkezde olduğu batı toplumlarında devlet sosyal hayatın, ekonomik hayatın diğer bir tabirle düzenin tamamlayıcısı denetleyicisidir, oysa Türk toplumunda sosyal hayatın, ekonomik hayatın merkezinde bizzat devlet vardır. bir yasa-koyucu, düzen yapıcıdır ve bu anlamda vazgeçilmez niteliktedir. Bu yüzden alüminyum ile ilgili enstitü olarak tüm çalışmalar stratejik ürün üretmek için hizmet vermelidir.







Ortalama Puan: 0
Geri
 
 
https://www.cagdaskagit.com/

http://fabal.com.tr

http://zahit.com.tr

https://win-eurasia.com/tr

http://www.aypen.com.tr

http://www.kurtoglualuminyum.com

 
Anasayfa Hakkımızda Firmanızı Kayededin İletişim
                  Copyright © 2010 Vizyon Tanıtım. Tüm hakları saklıdır. xdizayn.net .